Seværdigheder omkring Ribe

Ribe Domkirke

Ribe Domkirke Domkirken er viet til Vor Frue, eller Jomfru Maria. Dens opførelse påbegyndtes ca. 1150 og var færdig 100 år senere i ca. 1250. Den afløste en ældre stenkirke på samme sted. Der er nyligt lige syd for Domkirken fundet kristne grave fra midten af 800-årene, så Ansgars kirke fra efter 860 lå formentlig også her. Domkirken er hovedkirke i Ribe Stift, som strækker sig fra Tønder og næsten til Holstebro.


Stenbohus

Byens spillested - Livemusik hver lørdag - Byens førende værtshus - Et sjovt og underholdende sted, hvor vi alle kommer hinanden lidt ved..:) Ingen adgang under 18 år efter kl. 22.00 Ingen dyr efter kl. 20.00


Ribes Vikinger

På Museet Ribes Vikinger kan man følge Ribes historie fra vikingetiden og frem til år 1700.


Sortsol

Fænomenet Sort Sol er en fantastisk oplevelse når 100.000, ja måske 400.000 stære danser ballet på aften himlen over Ribe Marsken. Stærenes dans bestemmes af antallet af rovfugle og vejret. De optimale forhold er en relativ stille og tør aften, samt et passende antal rovfugle, som er med til at skabe de flotte formationer på himlen. På en stormende og regnfuld aften uden rovfugle, dykker stærene ret hurtigt ned og går til ro for natten i rørskoven. Forår og efterår ses stæreflokke på mange tusinde gå til ro i rørskoven i området ved Ribe Vesterå og fra fugletårnet ved Ribe Østerå. I Ribe Østerå kan man året igennem opleve et rigt fugleliv. 10 min. gang fra banegården står et handicap-venligt fugletårn, med en fantastisk udsigt over vådområdet.